Header Ads

Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς

Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυτό είναι ένα απ᾿ τα πέντε πιο αγαπημένα μου φαγητά, που λάτρευα να μου φτιάχνει η γιαγιά μου, όταν ήμουνα μικρή. Θρεπτικότατο, εύκολο, πάρα πολύ γρήγορο, με ελάχιστα υλικά και μοναδική, απίθανη γεύση.
Φτιάξτε το με την πρώτη ευκαιρία και απολαύστε το εσείς και τα παιδιά σας.


Ομελέτα με φέτα σαγανάκι ή καγιανάς

Υλικά

•   4 αυγά
•   200 γραμ. φέτα κομμένη σε φέτες
•   2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τρίμμενο (προαιρετικά)
•   2
κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
•   2
κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη για το τηγάνι
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•   αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο ή τη φυτίνη στο τηγάνι να ζεσταθεί.
Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αλευρώνουμε τη φέτα και απ᾿ τις δυο πλευρές και την τινάζουμε ελαφρά να φύγει η περίσσια του αλευριού.
Τη ρίχνουμε στο τηγάνι και την αφήνουμε να ροδίσει κι απ᾿ τις δυο πλευρές.
Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ώσπου να ροδίσει η φέτα, χτυπάμε σ' ένα μπολ τ' αυγά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα και το κεφαλοτύρι.
Έπειτα περιχύνουμε τη φέτα με τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι.
Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ομελέτα με φέτα ή καγιανάς - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν η ομελέτα ψηθεί απ' τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε από την άλλη.

Σερβίρουμε με μια ωραία σαλάτα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια