Το ότι τα ψάρια κάνουν καλό, το ξέρουν όλοι.
Αυτό που μπορεί να μην είναι πολύ γνωστό, είναι ότι τα «λαϊκά» ψάρια, είναι και τα θρεπτικότερα.
Και επειδή το μεγαλείο βρίσκεται στην απλότητα, ορίστε ο πιο εύκολος και νόστιμος ουζομεζές.
Γι΄αυτούς που ξέρουν...
Υλικά
• 1 κιλό γαύρο φρέσκο
• αλάτι
• αλεύρι για το τηγάνισμα
• ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το γαύρο, κόβοντας το κεφάλι και αφαιρώντας τα εντόσθια.
Τον ξεπλένουμε καλά, τον στραγγίζουμε και τον αλατίζουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει, αλευρώνουμε το γαύρο, τον τινάζουμε λίγο να φύγει το πολύ αλεύρι και τον τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά γύρω - γύρω.
Φρέσκο ψωμί, φέτα και ντοματοσαλάτα, είναι απολύτως απαραίτητα.
Αυτό που μπορεί να μην είναι πολύ γνωστό, είναι ότι τα «λαϊκά» ψάρια, είναι και τα θρεπτικότερα.
Και επειδή το μεγαλείο βρίσκεται στην απλότητα, ορίστε ο πιο εύκολος και νόστιμος ουζομεζές.
Γι΄αυτούς που ξέρουν...
Γαύρος αλευρωμένος, τηγανιτός
Υλικά
• 1 κιλό γαύρο φρέσκο
• αλάτι
• αλεύρι για το τηγάνισμα
• ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το γαύρο, κόβοντας το κεφάλι και αφαιρώντας τα εντόσθια.
Τον ξεπλένουμε καλά, τον στραγγίζουμε και τον αλατίζουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει, αλευρώνουμε το γαύρο, τον τινάζουμε λίγο να φύγει το πολύ αλεύρι και τον τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά γύρω - γύρω.
Φρέσκο ψωμί, φέτα και ντοματοσαλάτα, είναι απολύτως απαραίτητα.
2 Σχόλια
λέπια δεν έχει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι, ο γαύρος δεν έχει λέπια, η σαρδέλα έχει.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.