Header Ads

Μπιφτέκια ψητά στη σχάρα γεμιστά με τυρί

Μπιφτέκια ψητά στη σχάρα γεμιστά με τυρί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το κλασικότερο και πιο αγαπημένο φαγητό, για όλη την οικογένεια.
Ζουμερά, ψητά μπιφτέκια στη σχάρα, γεμιστά με τυρί, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Γίνονται εύκολα, γρήγορα και το βασικότερο είναι πεντανόστιμα.
Φτιάξτε τα με την πρώτη ευκαιρία!


Μπιφτέκια στη σχάρα γεμιστά με τυρί


Υλικά


•     600 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
•     400 γραμ. κιμάς χοιρινός
•     2 κρεμμύδια τριμμένα
•     2 σκελίδες σκόρδο
•     4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
•     2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα
•     2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•     1 κουτ. γλυκού ρίγανη
•     ½
κουτ. γλυκού κάρυ
•     ½
κουτ. γλυκού μπαχάρι
•     αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•     150 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή κασέρι, κομμένο σε μπαστούνια


Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σ' ένα μπολ και τρίβουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το γάλα, το κάρυ, το μπαχάρι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα, κι αν είναι σφιχτό, το ραντίζουμε με λίγο νερό. 

Με λαδωμένα χέρια, χωρίζουμε τον κιμά σε 10 ή 12 κομμάτια.
Πιέζουμε ένα - ένα κομμάτι κιμά ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνει πλακέ. Βάζουμε μέσα ένα μπαστούνι τυρί και το κλείνουμε καλά.


Τοποθετούμε μια σχάρα μέσα σε ένα ταψί με λίγο νερό και το βάζουμε στο φούρνο να κάψει.
Ακολούθως βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, λαδώνουμε προσεκτικά με ένα πινέλο την καυτή σχάρα και τοποθετούμε πάνω της τα μπιφτέκια.

Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις ή στο γκριλ στη χαμηλότερη θερμοκρασία, για 40' - 50 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.
Όταν τα μπιφτέκια ροδίσουν από τη μια μεριά, τα γυρνάμε και τα ψήνουμε να ροδίσουν κι απ᾿την άλλη
.

Τα σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.



Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Μετά τα πολύ πετυχημένα ντόνατς, επισκέπτομαι ξανά το site για να βρω συνταγή με μπιφτέκια, απλή, με μοσχαρίσιο κιμά, χωρίς γέμιση τυριού, για να φτιάξω αύριο. Τίποτα? Επειδή σας εμπιστεύομαι απόλυτα, έχετε καταπληκτικές συνταγές, παρακαλώ εάν μπορείτε και θέλετε, αναρτήστε μία τέτοια συνταγή. Ή μπορώ να κάνω αυτή τη συνταγή χωρίς το τυρί? Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι η βασική συνταγή για μπιφτέκια. Αν τα θέλεις χωρίς τη γέμιση, απλά μην βάλεις τυρί. Και να ξέρεις, ότι στις συνταγές μαγειρικής μπορείς πάντα να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις υλικά, ανάλογα με τα γούστα σου.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα! Στους πόσους βαθμούς τα ψήνετε και σε τι φούρνο; (αέρα, πάνω-κάτω;) Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη μου, ανάλογα με το πόσο «δυνατός» είναι ο φούρνος, τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο στις αντιστάσεις, ή στο γκριλ στη χαμηλότερη θερμοκρασία, από 40' ως 50',

      Διαγραφή
  3. Γεια σας Στο ενα κιλο κιμά Πόσο αλάτι βάζω;;;; σας ρωτώ γιατί δεν τα πάω καθόλου καλά με το αλάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου βάλε μισό κουταλάκι του γλυκού και βλέπεις.

      Διαγραφή
  4. Ωραία η συνταγή. Το μόνο που με ανησυχεί είναι το κάρυ. Οπότε Δν θα το προσθέσω. Κα Νικολάου η γιαγιά μ συνηθιζε να προσθέτει και ένα αυγο στον κιμά. Υπάρχει εξήγηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μπορείς άνετα να μην βάλεις κάρυ στα μπιφτέκια. Όσο για το αυγό, αφού άρεσε στη γιαγιά σου να τα φτιάχνει έτσι, κανένα πρόβλημα. Εγώ βάζω μόνο στα κεφτεδάκια και όχι στα μπιφτέκια, γιατί (κατά τη γνώμη μου) χωρίς αυγό, το μπιφτέκι γίνεται πιο αφράτο και πιο ελαφρύ. Οπότε εσύ δοκίμασέ τα με και χωρίς και φτιάχνε τα όπως αρέσει σε εσένα.

      Διαγραφή
  5. Αντι για ψωμί , μπορω να βαλω φρυγανιά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.