Header Ads

Τυροκαυτερή κόκκινη με πιπεριές Φλωρίνης

Τυροκαυτερή κόκκινη με πιπεριές Φλωρίνης - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Η τυροκαυτερή, είναι ένα από τα πιο νόστιμα ορεκτικά, που μπορούμε να φτιάξουμε, και μάλιστα γίνεται με πολλές παραλλαγές στα υλικά, ανάλογα με τα γούστα μας. Αν δεν μας αρέσει η έντονη γεύση της φέτας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ⅓ της, με στραγγιστό γιαούρτι.
Δοκιμάστε την, οπωσδήποτε!



Τυροκαυτερή κόκκινη με πιπεριές Φλωρίνης


Υλικά

•    500 γραμ. φέτα μαλακή
•    5 πιπεριές Φλωρίνης φρέσκες, ή έτοιμες σε βαζάκι
•    2 σκελίδες σκόρδο
•    ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
•    ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο (100γρ.)

Εκτέλεση

Αν επιλέξουμε φρέσκες πιπεριές Φλωρίνης, τις πλένουμε καλά, τις στεγνώνουμε, στη συνέχεια τις βάζουμε σ' ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ, μέχρι να καεί η φλούδα τους, κι από τις δύο πλευρές.
Όταν κυώσουν λίγο, για να μπορούμε να τις πιάσουμε, μ' ένα μαχαίρι τις ξεφλουδίζουμε, κι έπειτα αφαιρούμε τους σπόρους.

Τυροκαυτερή κόκκινη με πιπεριές Φλωρίνης - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»Εναλλακτικά, αν δεν θέλουμε να τις ψήσουμε, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κομματάκια και τις τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο, κι αν θέλουμε και 1 πρέζα μπούκοβο, για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθούν, αλλά όχι να μαυρίσουν.
Όποιον τρόπο από τους δύο και να επιλέξουμε, αφήνουμε τις πιπεριές να κρυώσουν.
Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμες πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι, τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε.
Έπειτα, τοποθετούμε στο μπλέντερ τη φέτα, τις πιπεριές, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν (το παραλείπουμε αν έχουμε βάλει μπούκοβο) και το λάδι.
Πολτοποιούμε καλά τα υλικά και η τυροκαυτερή μας είναι έτοιμη να μπει στο ψυγείο, για τουλάχιστον δυο ώρες, πριν την απολαύσουμε.

Αν η φέτα μας είναι σκληρή, αραιώνουμε το μείγμα με 1 - 2 κουταλιές της σούπας νερό.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια