Header Ads

Μπισκότα σοκολάτας

Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για μπισκότα. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Μπισκότα σοκολάτας

Υλικά

  •     270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •     ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  •     220 γρ. βούτυρο
  •     100 γρ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
  •     100 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
  •     1 κρόκο αυγού και
  •     1 μεγάλο αυγό
  •     ¼ κ.γλ. αλάτι
  •     2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  •     200 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή τρίμματα
  •     90 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα ή άλλο ξηρό καρπό

 Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.

Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’. Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ένα γυάλινο μπολ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει καλά.

Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3’-4’. Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.

Έπειτα ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι μαζί με τη σόδα κι ανακατεύουμε για 1’. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα φουντούκια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.

Με ένα κουτάλι τοποθετούμε κουταλιά - κουταλιά το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο). Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.

Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.


Συμβουλή: Αν τα φυλάξετε κλεισμένα αεροστεγώς διατηρούνται τραγανά για πολλές μέρες.


Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Καλημέρα Γιώτα!
    Περιττό να σου πω πως έχω ήδη φτιάξει 3 συνταγές σου και πάω και για την 4η αφού όλες μέχρις στιγμής έχουν στεφθεί με επιτυχία!
    Σ' αυτή τη συνταγή με τα μπισκότα λες 100γρ μαύρης ζάχαρης. Εννοείς αυτή με τη μελάσα ή την καστανή?Θα έχει διαφορά στο αποτέλεσμα εάν βάλω την καστανή?
    Σέυχαριστώ για τη βοήθεια και για τις υπέροχες συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνα μου γεια σου.
      Έυχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Πρώτα απ᾿ όλα συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω, αλλά το επάγγελμα μαμά δεν ξέρει από ωράρια.
      Ναι αυτή με την περισσότερη μελάσα, είναι η μαύρη που έχει η συνταγή, αλλά και καστανή να βάλουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

      Διαγραφή
  2. Την σόδα πότε την βάζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.